Maïzena koekjes recept

De meeste Nederlanders zullen wellicht nog nooit gehoord hebben van Maïzena koekjes, als u nog nooit Maïzena koekjes hebt gegeten, hebt u echter echt wat gemist. U kunt Maïzena koekjes natuurlijk gewoon in de supermarkt kopen, maar het is aan te raden om deze koekjes gewoon lekker zelf te maken aan de hand van het Maïzena koekjes recept die u hieronder kunt vinden. Het maken van deze koekjes is niet veel werk, het resultaat zijn echter heerlijke koekjes.

Ingrediënten

  • 400 gram maizena
  • 100 gram margarine
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 kleine theelepels vanille essence (toko)
  • gekleurde musket muisjes

Bereidingswijze

Allereerst dient u de suiker, de gesmolten boter en de essence schuimig te kloppen, vervolgens voegt u één voor één de eieren toe, het is belangrijk om dit niet in één keer toe doen. Vervolgens moet u het geheel weer schuimig maken door het wederom te kloppen. Voeg vervolgens net als bij de eieren beetje bij beetje de maïzena toe en mix uiteindelijk het geheel glad, het is dan ook belangrijk dat het deeg stevig moet zijn.

Verwarm de oven ondertussen voor op 180 ºC en verwarm de bakplaat licht in het vet. Vervolgens moet u bolletjes draaien van het stevige deeg en deze vervolgens plat op de bakplaat drukken. Vervolgens maakt u inkepingen in het deeg door met de platte kant van een vork kruislings in de balletjes te drukken, vervolgens kunt u deze inkepingen opvullen met musket muisjes. De maïzena koekjes moeten in totaal gedurende 10 á 11 minuten in de oven staan, laat het volgens even afkoelen. Gefeliciteerd, u hebt het recept goed gevolgd en kunt nu beginnen met het uitdelen van de koekjes!

Wij van koekjes recept wensen u een smakelijke maaltijd!

Laat een reactie achter