Kruidkoek recept

Kruidkoek is niet alleen makkelijk te maken, deze koekjes zijn ook nog eens enorm lekker. Het maken van kruidkoek staat garant voor een enorm leuke middag in de keuken, zo kunt u deze koekjes bijvoorbeeld samen met uw kind(eren) klaarmaken. Het klaarmaken van kruidkoek neemt in totaal ongeveer 15 minuten van uw tijd in beslag, vervolgens moet u de koekjes nog even af laten bakken in de oven. Ook als u nog niet zo ervaren bent in het maken van koekjes aan de hand van een recept, is het volgen van dit recept zeker aan te raden!

Ingrediënten

  • 1 kilo zelfrijzend bakmeel
  • 1 kilo bruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 4 kopjes melk
  • 2 kopjes water of koffie
  • 6 theelepls koekkruiden
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

Voordat u begint met het klaarmaken van dit recept, is het aan te raden om de oven alvast voor te verwarmen op 175 graden, het maken van de koekjes neemt namelijk niet veel tijd in beslag, waardoor u deze direct in de oven kunt zetten op het moment dat u de oven al voorverwarmd hebt.

Breek eerst de eieren in een kom, voeg hier vervolgens de ingrediënten melk, koffie of water, koekkruiden, vanillesuiker en bakpoeder aan toe. Mix vervolgens de ingrediënten goed met elkaar zodat het een eenheid wordt. Voeg vervolgens de bruine suiker aan het geheel toe en mix weer net zolang tot alles een eenheid is. Voeg vervolgens langzaam het bakmaal aan de overige ingrediënten toe en mix wederom tot het beslag glad is, u hebt nu de alle ingrediënten van de kruidkoek in één kom.

Vet vervolgens 3 bakblikken in en verdeel de inhoud van de kom over de verschillende bakblikken. Indien u meer koekjes wilt maken, dan dient u uiteraard ook meer dan 3 bakblikken te gebruiken. Nadat u de inhoud van de kom goed hebt verdeeld over de 3 bakblikken, dan kunt u deze in de oven plaatsen. Stel de oven in op 150 graden en laat de kruidkoek gedurende 75 minuten afbakken in de oven.

Wij van koekjes recept wensen u een smakelijke maaltijd!

Laat een reactie achter